Com ajuda la fotografia al sector immobiliari

És un fet que les noves tecnologies s’estan implantant en tots els aspectes de la nostra vida i com no pot ser d’una altra manera, també influeix en el sector immobiliari, avui des d’APIALIA volem parlar de la fotografia i de com una imatge pot convertir-se en el principi d’una futura venda.

Una de les feines que ha de dur a terme l’agent immobiliari és preparar l’immoble pels futurs compradors, és important que l’habitatge llueixi tan bé com sigui possible perquè arribi a un major nombre de futurs compradors, i això inclou la presa d’imatge per a després poder mostrar l’immoble tant en els portals d’internet de la seva agència com en les seves xarxes socials.

La diferència entre una foto de bona qualitat i una que no ho sigui, és que en el primer cas cridarà l’atenció dels clients i probablement s’animen a entrar en la imatge i continuar amb la visita, en el cas contrari els usuaris de la nostra web i les nostres xarxes socials, passaran de llarg.

Els professionals immobiliaris saben treure el màxim profit a qualsevol espai, ja sigui un petit apartament o una casa amb jardí, però a més de saber mostrar les característiques pròpies de l’habitatge com l’espai, la llum, la ubicació, etcètera una bona fotografia ha de mostrar sensacions, de manera que les persones que la vegin s’imaginin en aquest lloc vivint.

D’altra banda, les noves generacions solen moure’s més per imatges en moviment per la qual cosa seria útil incloure algun vídeo i crear alguna història de forma més dinàmica, mostrant el millor de l’habitatge.

El més important és que l’agent immobiliari sàpiga treure el millor de cada espai, amb originalitat, per a obtenir un valor afegit i que hi hagi una diferenciació respecte a un altre tipus de cases del mateix estil, però sobretot que ho faci amb qualitat i bon gust, perquè cridi l’atenció dels futurs compradors i aconsegueixi el seu objectiu de venda.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *