Aprendre a negociar amb èxit

En APIALIA sabem que en el sector immobiliari, l’èxit de la negociació d’una compravenda un immoble depèn sempre del professional, per tant un bon agent que conegui i sàpiga aplicar bé les tècniques de negociació aconseguirà el seu objectiu de venda.

Però en què consisteix la negociació?

Una negociació no és més que un esforç d’integració orientat a generar benefici, i el professional immobiliari sap que partir del preu adequat (amb relació al valor de l’habitatge) en el moment precís i amb un temps apropiat, són factors de màxima importància per dur a terme un bon negoci.

En una negociació no es tracta de guanyar o perdre, sinó d’arribar a acords on totes les parts surtin beneficiades. En una operació de compravenda, el bon professional ha d’empatitzar amb el client anticipant-se a les seves necessitats i trobant solucions per als possibles problemes que es puguin plantejar i al final això derivarà en una bona negociació.

Quan un agent immobiliari és un expert negociador, el venedor no tindrà problemes per a posar-se a les seves mans, entre els dos establiran el marge i el límit en funció del preu de venda i l’agent assessorarà els seus clients sobre quines són les millors ofertes que els estan oferint perquè puguin decidir la que millor els convingui i aconsegueixin vendre o comprar el seu immoble. L’assessor immobiliari controlarà als possibles venedors i/o compradors, i en el cas que hi hagi alguna oferta, farà ús de les seves tècniques de negociació per a aconseguir l’objectiu final.

És cert que no tots partim amb aquesta capacitat innata per a negociar, però la negociació immobiliària compta amb una sèrie de tècniques i estratègies que es poden aprendre amb una bona formació i d’aquesta manera es puguin crear criteris objectius perquè totes les parts quedin satisfetes i surtin guanyant.

 

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *