L’impagament del lloguer, una de les problemàtiques emergents

El lloguer d’immobles, s’està convertint en una temàtica que requereix una atenció immediata. No parem de llegir notícies referides a possibles canvis en la política del lloguer. Tant en les converses al carrer com amb els nostres clients, se’ns esmenta l’increment gairebé prohibitiu de les propietats que es lloguen. Fins al punt, que som capaços de notar com l’ambient de crispació existent entre la població, que requereix d’aquest tipus d’operacions per a poder viure de manera independent, va creixent gairebé exponencialment.

A Apialia, tractem estar al dia de les notícies més rellevants del nostre sector. Raó per la qual no podem deixar d’esmentar les últimes dades aportades pel Consell General del Poder Judicial (CGPJ). En el nostre cas, ens centrarem en l’últim acte del procés de desnonament. Ens referim al llançament, que implica la devolució de l’immoble a la persona que va posar la demanda. Segons les últimes estadístiques publicades, per sisè mes consecutiu, els llançaments per impagament del lloguer continuen a l’alça.

En 2018, el número els llançaments d’aquest tipus va ser de 37.285. Durant l’últim trimestre de l’any, es van produir 9.557, la qual cosa va suposar el 63,7% de total de llançaments practicats durant aquest període de temps. Des que comencem l’any fins a les últimes dades publicades, s’ha tornat a produir un increment en els llançaments derivats de la Llei d’Arrendaments Urbans(LAU). De fet, ha arribat a incrementar-se en un 3,9%

Si ens parem a realitzar una anàlisi per les Comunitats Autònomes, ens trobem que l’afectació és generalitzada. No obstant això, la nostra comunitat és la que majors problemàtiques està tenint en aquest sentit. Concretament, Catalunya va practicar 8.877, ocupant el primer lloc. A ella li segueixen la Comunitat de Madrid, amb un total de 5.157 i, el tercer lloc, és ocupat per Andalusia amb 5.093.

Considerem que aquestes dades són com menys rellevants i han de fer-nos parar a pensar i meditar sobre què està ocorrent en el nostre sector. Només d’aquesta manera, podrem determinar els motius que generen el problema i buscar les solucions més adequades per a poder solucionar-lo.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *