Saps tot el necessari sobre la campanya de la Renda?

Falta molt poc perquè acabi la campanya de la Renda d’aquest any. Encara que des del 2 d’abril s’iniciés el procés, sabem que són molts els que deixen aquest tràmit per a última hora i esperen que la major part de la població hagi presentat la seva per a fer la tramitació sense sofrir aclaparaments.
Al marge del que hagis de conèixer per a realitzar la teva pròpia, en Apialia, considerem important que posseeixis un coneixement una mica més profund de tot el relacionat amb la campanya, perquè puguis aportar informació important als teus clients.
Per a començar, has de saber que no es rebran els esborranys en paper tal com hem estat acostumats en anys posteriors. Si es desitja consultar aquest document, serà necessari fer ús de l’aplicació que s’ha generat per al telèfon mòbil o de la plataforma existent en la xarxa. Podràs descarregar tota la informació necessària per a poder acarar les dades i presentar la declaració.
Si tens clients que siguin autònoms i realitzin la seva activitat des del seu habitatge, recorda’ls que poden deduir-se una part proporcional de les despeses de subministraments. Evidentment, aquests han d’estar relacionats amb el desenvolupament de la seva labor, tals com la llum o internet. Hauran de marcar la casella que s’han inclòs per a aquest tipus de qüestions.
Per a aquells propietaris que tingui els seus habitatges en règim de lloguer, no han d’oblidar que podran aplicar-se deduccions en la renda. Per a poder fer-ho, hauran de declarar els guanys que han obtingut pel rendiment del seu capital immobiliari. D’aquestes, podran deduir-se fins al 60% del rendiment net. Així mateix, si han hagut de realitzar inversions destinades a aquestes propietats, bé per a millorar-les realitzant alguna reparació, bé per a abonar algun crèdit bancari vinculat a aquestes, també podran imputar-l’hi.
En el cas que els teus clients hagin adquirit durant 2018 alguna propietat immobiliària, podran aplicar-se alguna de les deduccions estatals i autonòmiques existents. En el cas de Catalunya la bonificació per a aquest any és del 7,5% de la quantitat que s’hagi invertit.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *