El certificat energètic: una de les assignatures pendents

El passat dia 5 es va celebrar el Dia Mundial de l’Eficiència Energètica. Aquest esdeveniment té com a finalitat conscienciar a la població sobre l’ús de fonts d’energia alternatives i la necessitat de disminuir l’ús de les energies no renovables com a via per a lluitar contra el canvi climàtic. Les administracions competents, s’han pres aquesta situació com un repte pendent de solucionar. Raó per la qual s’han creat programes que permetin millorar l’ús dels recursos i generar el menor impacte ambiental a causa del proveïment que llars i empreses requereixen.

En el nostre territori, des de 2013, es va imposar com un element obligatori comptar amb el certificat d’eficiència energètica dels immobles quan ens encarreguem de gestionar la venda o el lloguer d’una propietat. No obstant això, des d’Apialia, sabem que aquesta mesura no ha estat exempta de polèmiques. Els propis involucrats en aquest procés són els que, finalment, sol·liciten un major control tècnic i administratiu dels certificats que s’emeten. Fonamentalment, perquè el que persegueixen és evitar els fraus que s’estan cometent en aquest sentit i que danyen la imatge que projecta al sector.

Perquè puguis aportar-li una bona informació als teus clients, en el cas que no gestions la sol·licitud del certificat, et donarem un conjunt d’elements que han de valorar. Per a començar, resulta de vital importància que la certificació es trobi signada per la persona que acudeixi a l’immoble a realitzar la valoració que se li sol·licita. No es pot catalogar una propietat si no s’acudeix a ella. Per tant, que rebutgin qualsevol proposta que no reflecteixi aquesta possibilitat.

Abans que vagin a realitzar una contractació, aconsella’ls que demanin informació a diversos professionals i que comparin els pressupostos. Com qualsevol professional que contracten, després de la realització dels serveis que se li han demanat, ha d’aportar una factura on es detalli cadascuna de les activitats realitzades i el cost que porten associat, al qual se li sumarà l’IVA corresponent. Que evitin aquells que no la hi vulguin aportar.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *