Pisos rusc? La polèmica està servida

En Apialia 2013, volem que estiguis al dia de totes les novetats que ocorren en el sector immobiliari. Per aquest motiu, no hem pogut deixar escapar l’oportunitat de reprendre una de les grans polèmiques que han sorgit durant el passat mes de setembre. Com segurament sabràs, ens referim al projecte que Haibu 4.0 ha tret al mercat.

Aquesta empresa proposa l’aparició a Barcelona d’uns habitacles on les persones puguin dormir de manera digna. Aquests espais tindran un cost de 200 euros al mes i inclourà una sèrie de serveis que qualsevol dels seus habitants podran gaudir, com electricitat, gas, aigua, internet i servei de neteja.

Els habitacles consten de l’espai mínim necessari on poder dormir. Fora d’aquesta zona de descans es troben els banys mixts compartits, la cuina i la zona comuna. A més, tindran a la seva disposició a un assessor durant les 24 hores del dia per resoldre’ls qualsevol dubte o problemàtica que pugui sorgir.
La idea que tracten de promocionar no ens resulta en absolut nova. De fet, així mateix ho exposen ells. Aquesta forma de conviure s’importa de Japó on els problemes d’espai provoquen que algunes persones hagin de recórrer al ús d’unes espècies de “cabines” on poder descansar i reposar forces. A més, promouen que es mantingui un tipus de convivència entre les persones que utilitzin els seus serveis, similar a la qual trobarien en un rusc d’abelles.
Per poder optar a aquests habitacles, s’ha de complir una sèrie de requisits com són no tenir antecedents penals, tenir una edat compresa entre els 25 i els 45 anys, disposar d’uns ingressos superiors als 450 euros i no tenir mascota. Així mateix, determinen un conjunt de normes que tots els membres d’aquesta comunitat han de complir de manera obligatòria, atès que, en cas contrari, es pot procedir a l’expulsió.
Lluny d’incrementar la polèmica que aquesta idea està suscitant, considerem més necessari que cada persona sigui capaç d’exposar la seva pròpia opinió i decidir si li sembla correcte o incorrecte aquest nou model de vida.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *