Espanya, un país atractiu a la vista dels gestors immobiliaris internacionals

Després d’una llarga etapa de recessió monetària i d’un gran estancament en les inversions de béns immobles, Espanya començar a relluir entre els països europeus, com una nació amb un potencial importantíssim per a la inversió.

Entre els respatllers d’aquesta afirmació es troben els resultats de les enquestes realitzades per Bank of America-Merril Lynch, entitat que va indagar entre els grans gestors de fons per conèixer quin país resulta més atractiu per invertir. Per a sorpresa de molts, Espanya va ser la seleccionada, deixant a un costat a Alemanya, que històricament havia ocupat aquest lloc.

3 de cada 10 signatures s’aventurarien, amb tota la convicció, a realitzar inversions a Espanya. D’acord als mateixos inversors, Espanya és, en l’actualitat, un país amb grans potencials de solidesa i creixement financer. Encara que Alemanya va ser desplaçada per la ibèrica, la seva economia segueix resultant molt més atractiva que la de països com Anglaterra, per exemple, el mercat dels quals sembla estar perdent el precedent de solvència que ha tingut sempre.

Encara que tots els sectors del nostre país semblen mostrar un gran atractiu enfront d’eventuals inversors, el sector financer s’estan portant la davantera. Encara que la veritat és, que molts inversors estan a l’espera que la borsa de Wall Street doni un altre repunt, sense importar que hagi aconseguit límits mai abans vistos durant tot el que va d’any.

Aquest panorama evidentment porta molt bones notícies per al sector immobiliari, que de fet ja està començant a veure els primers fruits de la nova confiança que han adquirit els potencials compradors. Al llarg de tota la regió les constructores han augmentat la seva marxa, els lloguers també s’han incrementat i gran quantitat d’espanyols s’estan aventurat a invertir.

Ara bé, aquesta informació no únicament és una qüestió de paraula, les dades esdevenen dels mateixos indicadors de l’índex Stoxx 600 Real State, que agrupa a les més reeixides companyies dels béns immobles i que han registrat un augment d’almenys el 10% en els últims mesos. Aquesta situació és sense dubtes esperançadora per als petits i grans inversors, sempre que siguin previnguts, i es recolzin davant una eventual caiguda.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *