Les hipoteques multidivises i els grans riscos d’acudir a elles

Els diferents canvis de l’economia espanyola han obligat que centenars d’inversors hagin d’idear enrevessades estratègies per poder accedir a les hipoteques sense tenir majors incidències en la butxaca.

Aquesta situació va posar en voga, durant un bon temps, a les hipoteques multidivises, que permetien pagar un import mensual bastant reduït, a causa de la fortalesa de l’euro enfront d’altres monedes estrangeres. No obstant això, la solidesa del nostre àmbit monetari no ha estat suficient, enfront d’economies com la suïssa o fins i tot la xinesa. Això ha ocasionat que almenys 60.000 espanyols s’hagin vist afectats per la variació abrupta del valor dels interessos a pagar.

Per explicar les raons d’aquesta situació, hem de realitzar una breu contextualització. Entre 2006 i 2008, es van comercialitzar milers d’hipoteques en francs suïssos i iens. Per a aquest moment, resultava una gran ocasió adquirir una d’elles perquè aquestes monedes es trobaven considerablement devaluades.

Malgrat les adversitats, a més d’una dècada, francs suïssos i iens han aconseguit constituir una solidesa econòmica realment rellevant, deixant a l’euro enrere. Això va esdevenir en un augment excessiu de les taxes hipotecàries i fins i tot la pèrdua de moltíssims habitatges.

No obstant això, diferents organismes legals a Espanya han advertit  de certs elements del procés que ho fan enganyós i invàlid, per la qual cosa existeix la possibilitat de portar alguns casos als jutjats i procurar la recuperació de part dels diners. Aquí assenyalem algunes de les condicions que et poden portar a realitzar la denúncia.

Quins elements poden ser causa de denúncia?

Entre els aspectes que validarien de forma immediata la teva denúncia en els jutjats es troben els següents:
-Poca informació: Si abans de signar la hipoteca no vas estar informat que la suma podia tenir canvis per la variació de la moneda estrangera, pot ser vàlida la denúncia. Els bancs són coneixedors de les fluctuacions monetàries.

-No hi ha limitacions de temps per fer els reclams: Els jutges espanyols han establert que fins i tot les hipoteques que hagin estat cancel·lades o liquidades poden ser denunciades com a il·legítimes.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *