L’alça de l’Euribor i les seves conseqüències per a l’esdevenir hipotecari

Pràcticament totes les negociacions immobiliàries a Espanya estan supeditades a la consecució d’una hipoteca atorgada per un banc. I, al seu torn, tots els bancs semblen estar supeditats al valor que llanci l’Euribor en els seus respectius préstecs interbancaris. Així que qualsevol anàlisi de l’esdevenir financer al país i la seva associació amb els negocis dels béns immobles, haurà de tenir en agenda l’anàlisi d’aquests dos aspectes. Aquest article et mostrarà els aspectes més importants associats amb l’Euribor i la incidència del seu valor per a les hipoteques.

 

Què és l’Euribor?

Sempre resulta propici puntualitzar sobre l’Euribor, i després fer les respectives anàlisis en relació amb aquest. L’Euribor, no és més que un índex de referència que canvia tots els dies i que indica el valor i el tipus d’interès amb el qual els bancs realitzaran les seves respectives transaccions. Tots els bancs d’Europa estan subjectes als establiments de l’Euribor, per això, cal tenir-ho present a l’hora de fer cada negociació.

Relació entre l’Euribor i les hipoteques

Qualsevol préstec hipotecari realitzat a Espanya és emès per un banc i tota la banca al nostre país es regeix per l’Euribor. Així que els canvis en el valor d’aquest últim, determinaran els guanys i les pèrdues de l’entitat. Això ocasiona que cada banc com a forma de recuperació monetària immediata, modifiqui el valor dels seus interessos per a les noves hipoteques i per les quals ja van ser establertes sota les condicions de l’interès variable.

Recomanacions per bregar amb les pujades de l’interès interbancari

No és la primera vegada que Espanya ha hagut de passar per una crisi financera que coincideixi amb una pujada abrupta de l’Euribor. Per aquesta raó, la població ja té una preparació heretada, per bregar amb aquestes situacions. La recomanació més important, i l’estratègia de l’èxit dels inversors amb experiència, és adquirir exclusivament hipoteques en termes fixos. Aquesta disposició podria salvar a més d’un comprador de perdre el seu habitatge per no poder pagar els interessos.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *