Registre d’agents immobiliaris a Catalunya: el que has de saber

Fins fa tres anys, ser un agent immobiliari a Catalunya no requeria major exigència que ser bó en aquest treball ―cosa que ja és bastant―; no obstant això, en alliberar-se el mercat les coses han canviat i ara els clients requereixen majors garanties. D’aquesta necessitat neix el registre d’agents immobiliaris de Catalunya, o Registre Aicat, el qual és obligatori i cerca precisament assegurar que aquelles persones que s’exerceixen dins d’aquesta professió compleixen amb algunes condicions mínimes i compten amb l’experiència i formació necessària per a això. Així, si vols ser agent immobiliari dins d’aquesta Comunitat Autònoma, a part de posseir una agència  o tenir un contracte amb una, és indispensable que formalitzis la teva inscripció en aquest registre.

Com a avantatge, el compliment d’aquest requisit genera un clima de confiança per als teus clients, ja que garanteix la transparència i el reconeixement legal amb el qual expliquen totes les teves transaccions. Si vols registrar-te, tot el que has de fer en principi és accedir al lloc web de Generalitat i descarregar el formulari amb el qual formalitzaràs la teva inscripció més endavant.Com és evident, en aquest has de deixar constància de les teves dades d’identificació, contacte i formació a l’àrea immobiliària. Però, a més, existeixen alguns elements als quals has de fer referència. Per començar, has d’adonar que posseeixes tot els papers al dia ―permisos i impostos― necessaris per dedicar-te a aquesta professió.  A més, especificar que has contractat ―sigui de forma individual o col·lectiva― una pòlissa d’assegurança de responsabilitat civil i declarar la titularitat de l’empresa en cas de posseir-la.

És important recordar que aquest registre t’exigeix cert comportament ètic i professional, a causa que el teu treball explica ara amb un respatller legal. De fet, amb la signatura d’aquest formulari, permets que l’administració realitzi auditories per verificar la informació declarada.El Registre Aicat és aplicable únicament per als agents que comptin amb un establiment en aquesta Comunitat Autònoma. Els administradors de finca no entren en aquesta categoria i tampoc ho fan aquells agents que exerceixin des d’altres comunitats o des d’algun país de la Unió Europea.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *