Agents immobiliaris: coneixements que et poden ajudar

Des de que a l’any 2000 s’alliberés la professió d’agent immobiliari, per donar-li més força al mercat, ja no és necessari ―o almenys no en tot el territori― comptar amb una certificació, colegiatura o títol per exercir aquesta professió.  Encara que algunes  comunitats autònomes, com Catalunya, ara exigeixin un registre d’aquests professionals, cert és que en la resta del territori existeixen molts agents amb una trajectòria àmplia i reeixida que mai ho han requerit.

No obstant això, el fet que sigui una activitat que no requereixi llicències per llei, no vol dir que, per això, no sigui necessària formació en l’àrea.  Aspectes com el coneixement de les lleis en matèria i maneig de comunicacions poden semblar, en alguns moments, senzills, però acaben sent molt complexos i generant molts problemes quan no es coneixen adequadament.

En l’alliberament d’aquest treball existeixen diversos avantatges fins i tot si això implica l’absència d’una capacitació formal. La principal és que molts professionals d’altres àrees que s’inicien en aquest àmbit, poden aprofitar els seus coneixements i aplicar-los efectivament al mercat immobiliari. Existeixen carreres  que especialment aprofitables en aquest aspecte, entre elles es troben psicologia, comunicació, dret i finances.

 

En el cas de la psicologia, els estudiosos d’aquesta carrera saben com estudiar el comportament d’una persona, la seva manera de pensar i els seus costums i preferències, coses que resulten molt útils a l’hora d’atendre un client. A més, el conèixer això els dóna una major efectivitat a l’hora de resoldre problemes i tractar amb clients difícils.

D’altra banda, a l’àrea de comunicacions, tant en les relacions públiques com el màrqueting, són elements vitals per a una immobiliària. Aquest últim, sobretot, ja que et permet promocionar de la millor manera tant les propietats com la teva marca. Una agència immobiliària és abans de res una empresa, per la qual cosa els coneixements en administració i finances són també molt importants. Portar comptes clars i ben organitzades és indispensable per assegurar l’èxit del teu negoci.

Finalment, el mercat compta amb una sèrie de regulacions i normatives que és necessari tenir clara a l’hora assessorar als nostres clients, aquí entra la carrera de dret, perfecta pels qui es dediquen a aquesta professió.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *