Consells per tenir un jardí a l’interior del teu habitatge

Moltes persones renuncien a tenir un hort o un jardí pel fet de no comptar amb un terreny exterior. Des de fa temps, està demostrat que podem optar per altres meravelloses opcions per aconseguir-ho. Per ajudar-te en aquesta tasca, volem oferir-te una sèrie de consells que t’ajudin a disposar del teu propi paradís d’interior.

Quan volem començar a crear un jardí d’herbes en l’interior de casa, hem de recordar que, l’hivern, és la millor època per planificar i començar el sembrat d’interiors. Sembrar durant aquesta estació, ens permetrà ampliar el temps de cultiu i, quan arribin les primeres calors, les nostres plantes creixeran en major quantitat i amb més força. Sempre és recomanable començar a plantar les llavors de vuit a dotze setmanes abans de l’hivern. Recorda que les llavors requereixen d’una certa calor per germinar, per la qual cosa, hauries de deixar-les a les àrees més càlides, i amb millor ventilació.

Hauràs d’avaluar l’àrea que destinaràs a la creació del teu jardí, atès que determinarà quin tipus de plantes podràs incloure. Moltes de les plantes requereixen d’un sol directe per poder créixer, mentre que algunes, poden tolerar bastant bé l’ombra. Per aquest motiu, has de determinar prèviament quines vols seleccionar.

Una vegada que ho tinguem clar, estarem preparats per dissenyar on volem situar-les. Si comptem amb la sort de tenir espai, podem decantar-nos per realitzar un disseny formal, amb un punt central i camins de pedra que divideixin les àrees de les diferents plantacions. Si aquest no fos el cas, serà necessari plantar-les mantenint una certa distància entre elles. Això facilitarà el seu reg i el manteniment que necessiten.

Després d’aquesta fase de planificació, ens posarem a la feina i anirem a comprar les coses necessàries per començar: llavors, tests, eines, fertilitzants, i, en cas de ser necessari, una mica de terra fèrtil. Això últim ajudarà especialment a tot el teu cultiu, facilitant el creixement de les noves arrels.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *