Important increment en els lloguers aquest 2018

El 2018 sembla ser un any de canvis per al mercat immobiliari espanyol i són cada vegada més els inquilins i propietaris de lloguers que ho noten. Les pujades en els preus de les rendes són considerables i moltes persones s’estan veient seriosament afectades per elles.

Després que la Llei d’Arrendaments Urbans (LAU) fos reformada l’any 2013 –reduint el temps mínim d’un lloguer de 5 a 3 anys i la pròrroga de 3 a 1– el nou import no és una agradable sorpresa per a molts inquilins, sobretot tenint en compte que durant el primer semestre d’aquest any es vencen els últims contractes previs a la reforma i els primers després de la nova LAU.

Ara, inquilins que van tenir les rendes congelades durant anys estan veient amb preocupació increments de 100 o fins a 400 euros més en la seva despesa mensual. L’import varia d’acord a la data en la qual van contractar, per la qual cosa afecta més a aquells que van llogar en el lapse que va des de 2010 fins a 2014, moment en què la crisi va ser pitjor.

Davant la inminència de les noves xifres, molts inquilins tenen la necessitat de compartir l’espai o simplement canviar de lloc. I és que aquest representa el major increment en els preus de lloguers en 11 anys. Madrid i Barcelona són dues de les ciutats on aquest canvi ha tingut major incidència. De fet, des de l’any 2013, els preus a la capital han augmentat en un 39% –passant, en el cas d’un pis de 70 metres quadrats, de  784 € a 1.085 €–, mentre que a Barcelona han pujat un 50% –de 833 € a 1.225 €–, deixant, com és d’esperar-se, a moltes persones a la vora del desnonament.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *