Opcions senzilles per combatre el fred a baix cost

L’hivern ja s’ha instal·lat i ja estem sentint els seus estralls. Per això, les cases necessiten ajuda per mantenir la calor en el seu interior en aquest mes tan fred. Existeixen diversos tipus de sistemes de calefacció segons el combustible utilitzat, o la manera de difondre la calor en l’estada. Calderes, gas, bombes de calor, sòl radiant, radiadors elèctrics, cadascun d’ells té els seus avantatges i inconvenients.

Hem de decidir quin sistema és l’ideal per a nosaltres segons les necessitats de calefacció del nostre habitatge. A continuació et mostrem una llista de solucions senzilles perquè l’hivern no afecti la teva butxaca:

Llenya: La famosa i clàssica xemeneia. La calor natural, de llar, romàntic. La calefacció a llenya funciona amb fusta com a combustible i irradian la millor calor, però tenen en contra seva que són molt contaminants per a l’ambient i en moltes ciutats estan prohibides.

Divideix i guanyaràs: Escampar la calor és fonamental, ja que evita que el fred es dispersi per l’habitatge. És important l’hàbit de tancar portes d’estades en les quals no estem, ja que genera petites aportacions de calor en les quals sí estem, proporcionant més confort a casa.

La cinta adhesiva, una aliada: Un remei econòmic és la cinta adhesiva aïllant, utilitzada per tapar aquelles fissures existents en portes, finestres i escletxes, amb la finalitat d’evitar la circulació d’aire d’una estada més càlida a una altra més freda.

Utilitzar rivets: Moltes vegades per sota de les portes i pels laterals es cola aire fred i es creen petits corrents. Si utilitzes rivets, la calor romandrà més temps en l’habitatge.

Col·locar catifes: Les catifes també ajuden a conservar la calor en l’habitatge. Mantenen els peus més calents i no transmeten el fred del pis al cos.

Utilitzar bosses d’aigua calenta: Si el llit està fred abans de dormir, no hi ha res millor que passar una bossa d’aigua calenta sobre els llençols i mantenir-la després al costat del cos. És un recurs sense amb prou feines cost i que s’ha utilitzat amb èxit durant dècades.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *