Solucions pràctiques per a vivendes petites

Probablement molts pensaran: quina és la gràcia d’una llar de la grandària d’un calaix? Doncs Sally Augustin, una psicòloga ambiental amb base a Chicago i fundadora de la consultoria en disseny, Design with Science, assenyala que “Si retrocedeixes als temps prehistòrics, quan no teníem totes les eines, possibilitats i la resta de les coses que tenim ara, existien certs ambients que eren realment desitjables per a nosaltres”.

Sobre això Augustin agrega: “eren llocs en els quals ens sentíem protegits, assegura, però des d’on podíem observar fàcilment el món al nostre al voltant.  “Penso que moltes de les casetes petites d’avui tenen aquest tipus d’organització i per això ens encanten a un nivell tan fonamental”, psicològicament parlant, diu ella.

Els habitatges petits s’han apropiat de l’escenari de propietats a les quals molts aspiren, bé sigui perquè desitgen tenir un estil de vida més senzill o altres raons. A continuació et mostrem com decorar una casa petita i possible solucions d’emmagatzematge per donar-li amplitud a la teva llar i aprofitar l’espai al màxim.

 

 • Llum Natural
  En les finestres opta per col·locar estores curtes que no arribin al sòl en lloc de cortines. Així aconseguiràs donar més amplitud a l’habitació al no carregar massa l’ambient i deixar passar més llum.
 • Miralls
  Els miralls reflecteixen llum artificial i natural, fent que un espai petit es vegi més gran. Pots substituir el moble on situes el televisor per una superfície reflectora. No només crearàs sensació d’amplitud, sinó també li donaràs un toc modern i elegant al teu espai.
 • Colors clars per a les parets
  Les parets són les que defineixen l’espai. Perquè el teu ambient petit es vegi espaiós escull pintura de color clar. El blanc és la millor opció, però el beix, gris i els colors pastels (tots en les seves versions clares) també poden funcionar al teu favor.
 • Mobles oberts
  Els mobles en un espai petit han de ser funcionals, utilitza uns que tinguin espai d’emmagatzematge, preferiblement en la forma de prestatges i portes de vidre. També pots emprar la jugada de posar mobles del color de les teves parets perquè desapareguin en la decoració.

 

 

 

 

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *