Estratègies per a l’eficiència energètica en habitatges que aconsegueixen disminuir fins a en un 40% la factura de llum i gas

Els habitatges espanyols podrien estalviar un gran percentatge en factures d’electricitat i gas, simplement adoptant bons hàbits en l’ús dels seus electrodomèstics, així com amb millores en l’equipament energètic dels habitatges. L’objectiu és implementar mesures passives de fàcil instal·lació que es puguin realitzar des de l’interior de l’habitatge, i que no calgui la sol·licitud de llicències d’obres o permisos.

La Fundació Gas Natural Fenosa del grup energètic, fundada en 1992 per GAS NATURAL FENOSA, té com a missió la difusió, formació i sensibilització de la societat en temes d’energia i medi ambient. Aquesta proposa una sèrie de mesures per aplicar en l’habitatge, amb les quals es podria reduir la factura energètica fins a en un 40%. Segons el seu últim estudi aquestes mesures d’estalvi i eficiència podrien retallar la despesa energètica de les famílies en més de 5.300 milions d’euros a l’any.

“L’estalvi a través de mesures d’eficiència energètica depèn principalment dels nostres costums diaris. És possible reduir la factura energètica dels nostres domicilis durant els mesos d’hivern, modificant els nostres hàbits de consum, així com en intervencions concretes en la nostra habitatges”, explica el director general de la Fundació GAS NATURAL FENOSA, Martí Solá.

Entre aquestes solucions destaquen les següents mesures:

– Ajustar el termòstat entre 19º i 21º graus durant al dia i entre 15º i 17º a la nit.

–  Rentavaixella. Rentant a mà la vaixella utilitzada per 4 persones es consumeixen uns 80 litres d’aigua, mentre que un rentavaixella estàndard pot fer un cicle de rentat amb 13 i un d’eficient amb tan sols 6 litres.

–  Doble reforç en finestres. El 40% de les pèrdues de calor es produeixen per les finestres.

–  Configurar la temperatura del frigorífic en l’interval de 3º a 7º graus i el congelador a -18º.
Per cada grau que baixes la temperatura, és un 7% més de consum.

– Apagar l’ordinador i tv quan no ho vagis a utilitzar en els propers 30 minuts. Utilitzar regletes amb interruptor per agrupar diversos aparells i que puguis desconnectar durant la nit o en absència de la llar.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *