Com sol·licitar un crèdit si estic en una llista de morosos?

A l’hora de sol·licitar un crèdit hipotecari, hi ha un petit detall que pot dificultar la seva obtenció. Al principi sembla una petita conseqüència d’un impagament trivial, però a la llarga pot transformar-se en un obstacle per poder adquirir un habitatge. En sol·licitar un servei o demanar un finançament al banc, sortirà el nostre nom com una persona de poc fiar. Això no només pot succeir perquè hem oblidat un pagament, sinó per errors del sistema o abusos d’una empresa que ens realitza una factura equivocada (i al no cancel·lar-la, quedem ratllats com a clients irresponsables). Si has estat en la llista com a morós amb raó o sense ella, et direm com pots sortir de la llista de forma transparent, a més d’explicar-te com fer valer els teus drets si t’arriba a succeir de manera injusta.

Cancel·la el teu deute el més ràpid possible

Quan paguem un deute que tenim pendent, les empreses associades als principals registres de morositat hauran de notificar la cancel·lació de la mateixa. Això inclou les empreses asseguradores, de telecomunicacions i tots els serveis que solem utilitzar. L’ideal és que el teu nom no aparegui en el llistat immediatament, però de vegades, no succeeix així.
En aquest cas, hauràs de realitzar mesures legals.

Si no has sortit del fitxatge en cancel·lar, reclama els teus drets

Si no has sortit del llistat de morositat després d’haver cancel·lat el teu deute, hauràs de realitzar accions legals que emparin els teus drets i la teva integritat com a potencial client. Això pot ser originat tant per un mal procediment del gestor de fitxatge, com per abusos de l’empresa o el creditor que s’atreveixi a cobrar-te un deute que no existeix (o és totalment injusta i desproporcionada). Si panses per una circumstància com aquesta, hauràs de dirigir-te a l’AEPD (Agència Espanyola de Protecció de Dades) amb els documents que puguin sustentar una denúncia formal. Recorda que hauràs de provar la teva versió dels fets amb el suport corresponent (factures, signatures, acords, etc.). Quan les autoritats designades per gestionar aquestes denúncies asseverin la injustícia, el teu nom serà esborrat de la llista.

Si has sofert un dany moral, demana una indemnització

Quan estàs a la llista per motius erronis (tant per l’empresa que crea les llistes de morositat, com l’empresa que va denunciar el teu impagament), pots sol·licitar una indemnització a la companyia corresponent o al gestor del fitxer per danys morals. La negació d’un crèdit o perdre la reputació de bon pagador són conseqüències que no s’han de subestimar. L’AEPD i els tribunals encarregats d’aquest tipus de denúncies podran ajudar-te en aquesta decisió.как растушевывать тениФільчаков Олександр Васильовичульяновские двери межкомнатные повреждены влагой

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *